Justien Grillet heeft het voorbije indoorseizoen vroegtijdig moeten stopzetten door een knieblessure. Nu gaat het echter beter met de knie en volgend weekend komt ze op het PK al aan de start van de 100m horden. De atlete van VS piekt naar het Vlaams kampioenschap en denkt aan bestwaarden op verschillende afstanden. Lees hieronder een interview met haar.

Dag Justien, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verliep je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“De voorbereiding gaat gelukkig goed. Ik ben net terug van 2 weken stage in Tenerife en alle trainingen gingen vlot!  Ik sukkel wel wat met men popliteus spier (de knie) en even had ik op training hetzelfde gevoel als in de winter waardoor ik men indoorseizoen moest stopzetten. Ik liep toen een verrekking op, maar gelukkig valt het nu wel goed mee. Dat was even een serieuze opluchting! Voor het overige ging alles goed en heb ik al mijn trainingen kunnen afwerken zoals gepland.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen? Heb je een bepaalde meeting waar je naar piekt?

“De benen zullen nu waarschijnlijk nog een paar weken moe zijn van de stage… Ik ga echter toch al volgend weekend mijn spikes aanbinden voor het PK. Ik start vaak men seizoen met horden en dit ga ik dan ook weer doen met de 100m horden. Ik doe dit vooral voor de variatie en dat maakt het natuurlijk leuker. We pieken nu naar net voor de examens op het Vlaams kampioenschap, 17 mei.”

Wanneer ben jij tevreden over je outdoorseizoen? Bepaalde tijden voor ogen die je absoluut wil klokken?

“Ik ga tevreden zijn over mijn seizoen als ik blessurevrij kan blijven. Dit is zeker prioriteit nummer 1 na het snel beëindigen van afgelopen indoorseizoen door een verrekking. Ik heb daar serieus van gebaald, want ik had graag onder de 24” willen duiken op de 200m indoor. Individueel is er niets voor mij dit jaar en tijden zeggen is ook niet echt mijn ding. We hebben al goed getraind en we zien wel waar we dit jaar stranden. Maar pr’s verbeteren is altijd wel een doel op zich natuurlijk… Ik heb al een beetje meer getraind op de 400m omwille van het 4x400m project dit jaar, dus ik hoop daar toch ook men bestwaarde aan te scherpen,  maar natuurlijk blijft de 200m het belangrijkste.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

“Ik denk dat we naar verschillende atleten mogen uitkijken dit seizoen! Vooral bij de junioren en senioren. In Tenerife heb ik alleszins al mooie dingen gezien en iedereen heeft daar zeer goed getraind! Ik vind het een beetje raar om specifieke namen te noemen, want dat geeft misschien extra stress en druk aan de atleten die hun naam hier lezen.  Niet alleen de ‘ouderen’ zijn er om naar uit te kijken, volgens mij gaan we ook een paar mooie dingen zien op het WK voor de junioren! Ik denk dus dat er nog veel mooie wedstrijden gaan komen voor al die limieten te halen. Zowel voor het WK junioren als het EK senioren.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”