Thomas Van Der Plaetsens voorbereiding verloopt vlot. Op dit moment verblijft de atleet van Atletiek Vlaanderen in Zuid-Afrika om zich optimaal klaar te stomen voor het outdoorseizoen. Hoofddoel voor de meerkamper is natuurlijk het EK in Zürich en beginnen aan het seizoen doet hij meteen met een tienkamp, die in Götzis op 1 juni. Hieronder vindt u een interview  met Thomas Van Der Plaetsen, lezen maar!


Dag Thomas, hoe staat het met de voorbereiding? Hoe verloopt je stage? Hopelijk nog geen last gehad van blessures?

“Ik ben momenteel in Zuid Afrika waar ik een voorbereiding van ongeveer 8 weken afwerk. Die voorbereiding loopt tot nu toe vrij vlot, er zijn geen grote fysieke problemen en ik heb het gevoel dat ik verder bouw op het niveau van deze winter.”

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Wanneer treed jij voor het eerst aan dit seizoen?

“Aangezien ik al geplaatst ben voor het EK en het indoorseizoen vrij lang heeft geduurd, ziet mijn wedstrijdplanning er dit jaar anders uit dan gewoonlijk. Mijn eerste wedstrijd wordt onmiddellijk de 10-kamp in Götzis, waar ik, ondanks de afwezigheid van enig wedstrijdritme, toch al mijn PR wil aanvallen.”

Als je al eens vooruit denkt naar het EK in Zürich, wat zijn jouw hoofdobjectieven daar?

Uiteraard wil ik in Zurich mijn PR aanscherpen en hoop ik boven de 8400 punten uit te komen. Welke plaats ik daarmee kan halen is moeilijk te voorspellen aangezien het Europees niveau in de tienkamp momenteel ongelooflijk hoog is.”

Is er een bepaalde Belgische atleet waar je naar uitkijkt dit zomerseizoen?

Het kan dit jaar echt een mooi jaar worden voor de Belgische atletiek, ik denk aan de Borlées, Jeroen D’hoedt, Pieter-jan Hannes, Nafi Thiam, Anne Zagré, Eline Berings, Bashir Abdi,… Maar ik ben niet alleen benieuwd naar onze toppers, ik kijk ook uit naar de jonge, minder bekende, atleten die zich in Zurich voor de eerste keer internationaal gaan tonen.”

zomerkriebels14

Klaar voor het zomerseizoen? Atletieknieuws alvast wel!

Maar zijn ook onze Belgische atleten klaar voor een EK-jaar? Volg het via onze “ZOMERKRIEBELS”