Jaaaa! De Belgian Cheetahs laten die zure vierde plaats, die ze in het verleden zo vaak behaalden, achter zich en pakken brons op het EK in Rome. Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Cynthia Bolingo en Helena Ponette knalden er op los. Ze noteerden met 3’22″95 hun snelste tijd van het seizoen. Nederland en Ierland bleven hen nipt voor.

Vaak net niet, vandaag net wel. Alhoewel, ‘net wel’ is zelfs eerbiedig. De Belgian Cheetahs hielden op het EK in Rome net geen halve minuut over op de nummer vier in de stand. Eerst was het Naomi Van den Broeck die een 400m voor haar rekening nam. Tijdens de reeksen gaf ze als eerste door, maar dat was in de finale net een tikkeltje lastiger. Als vierde gaf ze de stok door aan Imke Vervaet.

Vervaet kreeg het niet onder de mat geschoven. Zij voelde de hete adem van Rhasidat Adeleke in haar nek, de nummer twee van de individuele reeks komen. Adeleke pakte na een sterke remonte de leiding over, maar Vervaet won eveneens plaatsen in de rechte lijn. Als tweede mocht Cynthia Bolingo aan haar ronde beginnen. Bolingo verloor al snel één plaats en deed een verwoede poging om Lisanne de Witte weer voorbij te gaan. De Nederlandse hield onze landgenote goed af en Bolingo moest zelfs een gaatje laten. Vervolgens wat het aan Helena Ponette die dit keer wel in de slipstream van de anderen kon duiken.

Met nog honderd meter te gaan kon letterlijk alles nog. Een medaille zat erin, maar het kon evengoed een vierde of vijfde plaats worden. Uit de achterhoede was Natalia Kaczmarek, de Europese kampioene, overigens nog onderweg. Zij zou uiteindelijk geen rol van betekenis spelen. In tegenstelling tot haar stond een meesterlijke Ponette op. Zij wervelde op de meet af en op enkele lengtes van de finish zag je haar lachen: het brons was binnen met een tijd van 3’22″95. Nederland, dat op slotloopster Femke Bol kon rekenen, pakte het goud. Ierland verzekerde zich van het zilver. Het verschil tussen goud en brons was nauwelijks een halve seconde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in