Hanne Claes en Paulien Couckuyt hebben het niet tot in de 400m hordenfinale geschopt op dit EK in Rome. Ondanks dat Claes met 55″36 haar beste tijd van het seizoen neerzette, was het onvoldoende voor een plaats bij de beste acht. Voor Paulien Couckuyt lag er evenmin een finaleticket klaar aan de meet. Zij zette met 55″24, een honderdste boven haar seizoensbeste, de vijftiende tijd van alle deelnemers neer. Voor de finale was 54″66 nodig, wat veel zeggend is over het hoge niveau.

Gisteren vertelde Paulien Couckuyt dat een tijd net onder de 55 seconden of een lage 55″ nodig zou zijn voor een finaleplaats op de 400m horden. De realiteit bleek nog veel straffer te zijn. Cathelijne Peeters mocht met 54″66 als laatste meer naar de EK-finale van morgen.

Foto: Erik van Leeuwen

Couckuyt en Hanne Claes moesten dus al stevig uit de hoek komen om aanspraak te maken op de twee rechtstreekse tickets per reeks of de twee snelste verliezende tijden. Claes kwam als zesde over de streep in 55″36 en mocht beide dus meteen vergeten. Ze zette wel haar voorlopig sterkste wedstrijd van het seizoen neer en kan zichzelf dus moeilijk iets kwalijk nemen. Couckuyt ging in de laatste reeks nog enkele honderdsten sneller. Ook zij liep quasi haar beste wedstrijd van dit jaar, maar 55″24 volstond evenmin.

De twee hordenlopers worden uiteindelijk vijftiende en zeventiende van Europa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in