In de reeksen van de 3.000m steeple probeerden drie Belgen zich te kwalificeren voor de EK-finale. Uiteindelijk haalden niemand van het trio de eindmeet. Tim Van de Velde haalde door een valpartij het halfweg punt niet, Clément Deflandre hield het op één kilometer van het einde voor bekeken. Rémy Schyns kwam slecht uit de voorlaatste waterbak en stapte uit met een blessure.

Ook op de tweede dag van het EK atletiek lijkt het geluk nog niet in het Belgische kamp te zitten. In de eerste reeks van de 3.000m steeple waagden Rémy Schyns en Clément Deflandre hun kans. Het duo liet zich voorin zien waardoor de top acht, die startrecht krijgt in de finale, een haalbare kaart leek.

Op een kilometer van het einde stapte Deflandre om nog onduidelijke reden plots uit het pak. Hij zette zich neer op de piste en trok zijn spikes uit. Schyns liep op dat moment in de voorhoede, maar zou even later ook van het toneel verdwijnen. In de voorlaatste waterbak kwam hij niet goed neer en hij kon zijn evenwicht niet bewaren. Hij moest zichzelf naar de zijlijn slepen en werd nadien door medische assistentie van de piste geholpen.

Foto: Erik van Leeuwen

Alle hoop rustte op de schouders van Tim Van de Velde die in de laatste reeks uitkwam. Van de Velde schrapte de laatste weken enkele wedstrijden uit voorzichtigheid door enkele kleine kwaaltjes. Alles leek net op tijd weer de goede kant op te gaan waardoor een finale zeker mogelijk leek. Uiteindelijk moest ook hij vroegtijdig de kant opzoeken door een stevige smak over de balk. Hij greep nadien naar zijn been. Het wordt bijgevolg een steeplefinale zonder Belgen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in