Rani Rosius en Delphine Nkansa zijn door de reeksen van de 100m gewalst. Rosius won makkelijk de eerste reeks met 11″20. Delphine Nkansa moest de reeks daarop een plaats toegeven en klokte 11”28. Beide chrono’s waren ruim voldoende voor een plaats in de halve finale.

In afwezigheid van de beste twaalf sprinters op de ranking, die de reeksen van de 100m konden overslaan, mochten Rani Rosius en Delphine Nkansa in principe niet op problemen botsen. Dat was ook niet het geval.

Rosius gaf als eerste het goede voorbeeld door haar reeks makkelijk te winnen in 11″20, amper twee honderdsten boven haar PR. Het bleek achteraf de snelste chrono van alle deelnemers te zijn waardoor ze ruim bij de veertien snelste zat. Achteraf liet Rosius duidelijk verstaan behoorlijk wat last te hebben van de achillespees. Hopelijk zingt die het nog even uit zodat we Rosius ook op de 4x100m op volle sterkte aan het werk kunnen zien.

In de volgende reeks dong Nkansa mee voor reekswinst. Zij moest uiteindelijk de duimen leggen voor de Duitse Mayer. Met haar tweede plaats in 11″28, haar snelste tijd van dit seizoen, had ook zij meteen zekerheid over de halve finale.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in