Femke Bol is niet te stoppen. Het goudhaantje uit Nederland heeft tijdens het WK indoor in Glasgow haar eigen wereldrecord op de 400m aangescherpt. Ze dropte een 49″17 op het resultatenbord, zeven honderdsten sneller dan haar wereldrecord van twee weken geleden in Apeldoorn.

Een wereldtitel en een wereldrecord, veel hoger kan een mens niet mikken op een wereldkampioenschap. Femke Bol is in Glasgow voor het hoogst haalbare gegaan. Tijdens de WK-finale van de 400m raasde ze door de Emirates Arena. Lieke Klaver plakte achter haar aan en zij dwong Bol om alles op alles te zetten.

Ze pushte Bol tot en met de laatste 100m en het resultaat mocht er zijn. Bol sprintte over de finish in een nieuwe wereldrecordtijd van 49″17. Haar zilveren plak van twee jaar geleden is bij deze ingeruild door een gouden exemplaar. Alsof dat nog nodig was, gaf Klaver onze noorderburen een extra reden tot feesten. Zij werd tweede in 50″16. Alexis Holmes hield Laviai Nielsen van het brons. Het duo klokte allebei een PR.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in