Alexander Doom heeft in Glasgow de wereldtitel gepakt op de 400m. Dat deed hij door Karsten Warholm te kloppen in een Belgische recordtijd van 45″25. Het BR behoorde toe aan Julien Watrin.

Alexander Doom was goed in vorm, daar twijfelde niemand aan. Hij was zelfs heel goed, dat bevestigde hij gisteren in de reeksen. Maar dat hij wereldkampioenen-goed was? Neen, dat dacht hij zelf niet eens. Voeg daar nog eens aan toe dat Doom pas een half uur voor de wedstrijd besliste om te lopen. De tape op zijn kuit gaf duidelijk aan waar de problemen zich bevonden.

De AVR-atleet knalde in de halve finale naar een nieuw PR van 45″69 en arriveerde als snelste man in de finale. Hij werd in baan zes uitgeloot met de olympische kampioen op de 400mH, Karsten Warholm, aan zijn binnenkant. De Noor startte traditiegetrouw als een raket, maar achter hem maakte Doom zich niet ongerust. Halfweg hield hij de Jamaicaan McDonald af om in tweede positie naar binnen te komen. Alles was aanwezig voor de perfecte race, alleen die verduivelde Warholm liep nog in de weg.

Foto: Erik van Leeuwen

Ijzig kalm ging onze landgenoot buitenom om naar het goud te stormen. Warholm stond erbij en keek ernaar. De klok gaf voor Doom 45″25 aan. Bijna een halve seconde sneller dan gisteren en een nieuw Belgisch record. Dat snoept hij af van collega-Tornado Julien Watrin. Die liep een jaar geleden in Istanboel naar 45″44 om op het EKi zilver te pakken achter – alweer – Warholm. Dit WK moest hij echter missen door zijn kankerbehandeling. Gisteren liet hij Doom weten dat hij er geen probleem mee zou hebben het BR te verliezen als dat nodig zou zijn voor een medaille. En zo geschiedde.

Foto: Erik van Leeuwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in