Elise Vanderelst is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 1500m-finale van het WK indoor in Glasgow. Vanderelst moest bij de eerste drie finishen om een finaleticket af te dwingen en finishte slechts als vijfde in 4’10″15. 

We zien Elise Vanderelst niet terug in de 1500m-finale van zondag, het slotnummer van het kampioenschap. Vanderelst is wel de strijd aangegaan. De atlete die aanvankelijk geen WK-plannen had, legde de eerste ronden af in vijfde stelling.

Na ongeveer één kilometer plaatste Vanderelst een tussensprint. Haar inspanning miste verbetenheid want de 26-jarige specialiste van de middellange afstand kon er niet voorbij. Daardoor kwam ze aan de buitenkant van de baan terecht die voor extra meters zorgde. Bij het ingaan van de laatste ronde zat Vanderelst wel waar ze moest zitten. Ze had haar pijlen echter al verschoten toen de race echt losbarstte en verdween naar de achterhoede.

Vanderelst finishte als vijfde in haar reeks in 4’10″15. Voor de finale was een plaats bij de top drie nodig.

Elise Vanderelst: “Strijdvaardigheid getoond”

“Ik ben ervoor gegaan en vind dat ik strijdvaardigheid heb getoond. Ik ben op enkele rondes van het einde opgeschoven en geloofde erin. Jammer genoeg volgde het lichaam niet helemaal meer toen het gat naar de finaleplaatsen geslagen werd. Na mijn wedstrijd in Madrid vorige week lag de focus op niet ingesloten geraken. Dat is gelukt, maar deze keer moest ik te lang in de buitenbaan lopen. Toch finish ik samen met een Australische die vorig jaar outdoor heel sterke tijden heeft gelopen.”

“Ik ben niet al te erg teleurgesteld, er waren geen specifieke ambities dus ik kan met de uitschakeling leven. De beslissing om naar hier te komen heeft weinig invloed op mijn zomervoorbereidingen, anders had ik ze niet genomen. Nu doe ik toch weer wat extra ervaring op.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in