Thomas Vanoppen heeft op de bloedsnelle piste van Boston University zijn ticket voor Glasgow geboekt. Hij werkte de mijl af in 3’52”66 en laat zo de equivalente WK-limiet voor de 1500m achter zich. Vanoppen neemt een hap van meer dan een seconde uit het BR dat hij vorige week zelf neerzette op dezelfde piste.

Amper één week oud was zijn Belgisch record op de mijl, maar Thomas Vanoppen had opnieuw bloed geroken. Met dezelfde ideale omstandigheden – een snelle koers op de beruchte indoorpiste van Boston University – bleef het doel onveranderd: 3’53″50 lopen op de mijl en zo een ticket voor het WK in Glasgow verdienen op de 1500m. Een week geleden kwam Vanoppen al erg dicht in de buurt. Hij snoepte met 3’53″98 het BR af van Christophe Impens, maar Glasgow bleef op een halve seconde na buiten beeld. Er zat nog rek op die chrono en dat heeft de ACHL-man meteen bewezen op de David Hemery Valentine Invitational. Hij haspelde zijn acht rondjes dit keer meer dan een seconde sneller af en klokte 3’52″66. Het WK in Glasgow wordt het eerste seniorenkampioenschap voor de poulain van Rik Didden.

Elders in de VS werkte Yanla Ndjip-Nyemeck twee 60mH-koersen af op de Don Kirby Invitational. De UCLA-Bruin presteerde in haar reeks 8″21 en ging in de finale nog negen honderdsten sneller. Daarmee zit ze nog een tiende af van haar PR, de 8″01 waarmee ze vorig jaar haar ticket voor Glasgow boekte.

Ben je gepassioneerd door atletiek en wil je meewerken aan het verspreiden van het allerlaatste atletieknieuws? Lees hier hoe jij ons kan versterken!