Ben Broeders heeft op het WK in Boedapest een zevende plaats behaald in de polsstokfinale. De drievoudige finalist sprong bij zijn eerste beurt over 5m75 waardoor hij heel wat atleten met dezelfde hoogte achter zich laat. Het is zijn beste resultaat ooit op een kampioenschap van mondiaal niveau. 

Ben Broeders is de vijfde Belg op dit WK die het tot de beste acht van de wereld weet te schoppen. En dat na een moeizaam begin. De Leuvenaar begon aan de polsstokfinale op 5m55 en noteerde meteen één misser. De tweede keer was het wel prijs voor Broeders die vervolgens de lat naar 5m75 zag gaan. Bij zijn eerste beurt bleef de lat mooi liggen en dat was belangrijk want zijn concurrenten lieten daar wel missers optekenen.

Nadien ging er tien centimeter bij en werd de lat op Belgische recordhoogte gelegd. Drie pogingen op 5m85 bleken echter onvoldoende om erover te gaan waardoor Broeders mooi zevende wordt in deze finale. Vorig jaar moest hij nog tevreden zijn met een elfde plaats.

Foto: Jeroen De Meyer