Nina Hespel heeft in Espoo op het EK beloften net geen podiumplek kunnen binnenhalen. Hespel leek af te stevenen op plaats twee maar een aarzeling op de allerlaatste horde kostte haar de medaille. Delphine Nkansa plaatste zich voor haar derde finale van het kampioenschap en Noah Konteh liep naar een zeer verdienstelijke dertiende plaats op de 10.000m. Ondertussen naderen de tienkampers de eindfase van hun concours.

Nina Hespel kwam met terechte ambitie naar Finland en baande zich zoals verwacht een weg naar de finale. Na een matige reeks liep Hespel een mooie tijd in de halve finale en leek ze helemaal klaar om voor de titel te strijden. De start was degelijk maar Hespel kwam pas helemaal op stoom naarmate de wedstrijd vorderde. Ze rukte op en lag bij het ingaan van de laatste rechte lijn in tweede positie, het gat naar de Noorse Andrea Rooth leek zelfs kleiner te worden. Toen volgde de koude douche, Hespel kwam niet meer uit met haar passen op het allerlaatste obstakel en verloor haar snelheid. Drie vrouwen passeerden haar nog en een vijfde plaats werd het harde verdict. Hespel liep met 56″25 ondanks de moeilijke laatste horde haar snelste race van het kampioenschap.

In de halve finales van de 200m kregen Delphine Nkansa en co. af te te rekenen met een sterke tegenwind. De Belgische ging daar goed mee om en snelde naar de tweede plaats achter Dalia Kaddari. Gezien de omstandigheden is de chrono van 23″93 logischerwijs niet spectaculair. De finale van de 200m gaat door om 16u40. Noah Konteh deed het goed over 10.000m. Hij kwam naar Espoo met de twintigste tijd van 26 deelnemers en finishte in het eerste deel van het pak, een dertiende plaats was na 30’01″81 zijn deel.

In de tienkamp opende Thomas Van der Poel zijn tweede dag met 15″48 op de 110mH, Jente Hauttekeete was goed voor 14″61. Allebei kregen ze met tegenwind af te rekenen. Bij het discuswerpen geraakte Hauttekeete tot 36m75, Van der Poel tot 37m64. Het polsstokspringen leverde voor Hauttekeete 4m50 op en voor Van der Poel een PR van 4m70. Ze gaan respectievelijk als zesde en elfde de laatste namiddagsessie in.