Elise Vanderelst zoekt opnieuw andere oorden op. De 1500m-specialiste kondigde begin januari nog een overstap aan van Raymond Castiaux naar Ivo Roelandt. Vandaag maakte Vanderelst zelf bekend dat die samenwerking niet wordt voortgezet. De Nederlandse Grete Koens zal voortaan de grote lijnen uitzetten. 

Grete Koens heeft opnieuw een Belgische atlete onder haar vleugels genomen. Eerder maakten onder andere Lisa Rooms, Lindsey De Grande en Imana Truyers al de overstap naar de voormalig Nederlandse bondscoach, die recent successen boekte met Diane van Es en Maureen Koster. Voortaan zal ook Elise Vanderelst onder Koens gaan trainen. Dat maakte de atlete zelf bekend op haar sociale media.

Koens zal de globale planning uittekenen voor onze landgenote. Thaddée Adam, de vriend van Vanderelst, wordt ook betrokken in de begeleiding en neemt de dagelijkse leiding voor zijn rekening. Deze coachwissel is best opmerkelijk. Begin januari maakte Vanderelst namelijk nog bekend dat ze na tien jaar de samenwerking met Raymond Castiaux stopzet. Ze koos toen voor Ivo Roelandt, maar die samenwerking kwam dus nooit echt van de grond.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elise Vanderelst (@elise_vanderelst)