Julien Watrin heeft een zilveren plak veroverd op de 400m op het EK indoor in Istanboel. Watrin startte goed en sneed als derde naar binnen. In de tweede ronde leek hij heel even terug te vallen naar de vierde plaats, waardoor hij alle zeilen bijzette om dat niet te laten gebeuren. In de laatste rechte lijn toonde de Belgian Tornado zich ijzersterk. Hij rukte op naar de tweede plaats en had op de finish ei zo na topfavoriet Karsten Warholm te stekken. Met 45″44 scherpt hij voor de tweede dag op rij zijn BR aan.

De derde medaille voor België op dit EK indoor in Istanboel is een feit, met grote dank aan Julien Watrin.

Watrin mocht vanuit baan vier aan zijn 400m-finale beginnen. Hij zag hoe topfavoriet Karsten Warholm vanuit baan zes als een raket van start ging. De bonkige atleet liet zich niet gek maken door die snelle start. Hij positioneerde zich als derde achter de Zweed Cärl Bengtström.

In de laatste ronde voelde Watrin dat de Spanjaard Oscar Husillos op zijn hielen zat. Husillos perste er een stevige versnelling uit, maar geraakte net niet over onze landgenoot. Net voor het ingaan van de laatste ronde leek Watrin zo op brons af te stevenen. Maar het vet was duidelijk nog niet van de soep bij de Belgische recordhouder. Watrin schoot naar voor, knalde voorbij Bengtström en kwam nog heel dicht op een stilvallende Warholm. Voor het Noorse talent kwam de finishlijn echter net op tijd. Hij haalde nog net het goud in 45″35.

Het zilver ging zo naar Watrin in 45″44, een nieuwe verbetering van het Belgisch record nadat hij gisteren al tot 45″82 kwam. Watrin is daarmee de achtste performer ooit in Europa.

Normaal stonden er twee landgenoten in de de finale. Alexander Doom moest jammer genoeg verstek geven door een blessure aan de hamstring.