Eliott Crestan zien we zondag terug tijdens de 800m-finale van het EK indoor. De nummer zes van het WK in Belgrado van vorig jaar liep een tactisch perfecte koers. Net voor het ingaan van de laatste rechte lijn zette hij zich aan kop. Pas in laatste instantie ging de Spanjaard Adrian Ben nog over onze landgenoot. Crestan liet het gebeuren. Met zijn tweede plaats in 1’46″84 was hij toch zeker van zijn plaats in de finale.

Na het WK in Belgrado en het EK in München mag Eliott Crestan zich opnieuw opmaken voor een finale op een groot kampioenschap. Dat heeft hij te danken aan een tactisch sterke halve finale.

In de tweede van twee reeksen vatte Crestan meteen post in de voorhoede. In de aanvangsfase werd er eerst naar elkaar gekeken, maar al snel nam de Italiaan Ottavia Cestonaro het initiatief. Onze landgenoot nestelde zich in zijn spoor. Pas op één ronde van het einde plaatste Crestan zijn aanval. Hij ging net voor de voorlaatste bocht naar de koppositie en gaf die pas in de allerlaatste meters weer af. De Spanjaard Adrian Ben stak namelijk nog een tandje bij om de reekswinst op zijn naam te schrijven.

Met een seizoensbeste van 1’46″83 trekt Crestan met de tweede tijd van alle finalisten naar de finale.

“Finale wordt onvoorstelbaar”

“Mijn hoofddoel is bereikt met deze finaleplaats, dus ik ben blij. Nu volgt het serieuze werk. Tactisch liep ik een perfecte halve finale. Ik positioneerde me goed en snelde op tijd naar de kop zodat ik niet in het gedrum terecht kwam. In het laatste deel wist ik dat de finale binnen was en kon ik ontspannen. De finale wordt onvoorstelbaar. Ik heb mijn tegenstanders al eens geklopt, maar het omgekeerde geldt ook. Benjamin Robert wordt de lastigste klant om te verslaan. Ik zie mezelf op het podium staan, maar het kan even goed een laatste plaats worden. Alles ligt dicht bij elkaar. Geen fouten maken is de boodschap.”