Slecht nieuws uit het Belgische kamp. Alexander Doom zal vanavond niet van start gaan in de 400m-finale van het EK indoor in Istanboel. De Belgian Tornados liep een contractuur op in de hamstring en moet noodgedwongen forfait geven. Zijn deelname aan de 4x400m van morgen is nog onzeker.

Het had zo mooi kunnen zijn, twee Belgen in een EK-finale op de 400m. Helaas zien we vanavond enkel Julien Watrin terug en blijft baan één leeg. Alexander Doom zou daar normaliter van start gaan.

De AVR-atleet plaatste zich gisteren nog knap voor de finale en leek helemaal klaar voor vandaag. ’s Avonds, wanneer de adrenaline van de wedstrijd was gaan liggen, volgde echter nog pijnlijk nieuws. Doom had een contractuur in de hamstring opgelopen en moet daardoor forfait geven voor de 400m-finale van vanavond.

Zondag staat nog de 4x400m op het programma. Of Doom tijdig fit geraakt, is nog een vraagteken. De medische staf doet er alles aan om hem wedstrijdklaar te krijgen.