Ismael Debjani heeft niet kunnen stunten in de 1500m-finale op het EK in Istanboel. De Belgische recordhouder liep vier rondes lang in vierde stelling in een race die gestuurd werd door Jakob Ingebrigtsen. Het tempo van de Noor bleek uiteindelijk toch te hoog te liggen voor onze landgenoot. Debjani kon iets over halfweg niet meer mee en zakte geleidelijk aan verder weg. Zijn 3’40″06 leverde hem een zevende plaats op. Ingebrigtsen won zoals verwacht de wedstrijd in 3’33″95.

De 1500m-finale op het EK indoor in Istanboel kende al vroeg in de wedstrijd een eerste slachtoffer. Een valpartij elimineerde al meteen twee atleten. Ismael Debjani bleef in tegenstelling tot de reeksen gespaard van enig gedrum. De CABW-atleet zag hoe Jakob Ingebrigtsen meteen naar de leiding ging en het tempo hoog legde. Het signaal voor Debjani om stevig door te trekken en in vierde stelling post te vatten.

Debjani bleef drie ronden overeind in die positie, maar kreeg het halfweg knap lastig. Hij moest een gaatje laten en voelde de hete adem van de concurrentie achter zich. Uiteindelijk finishte onze landgenoot tevreden als zevende in 3’40″06.

Niemand minder dan Ingebrigtsen won de race in een nieuw kampioenschapsrecord van 3’33″95.

Ismael Dejani: “Trots dat ik toch twee goede wedstrijden kon neerzetten”

“Ik had mezelf voorgenomen om snel van start te gaan zodat ik me goed kon positioneren. De valpartij kon ik gelukkig ontwijken. Jakob (Ingebrigtsen; red.) pakte de kop en stak elke ronde een tandje bij. Na 800m kreeg ik het zwaar, ook mentaal. Ik verloor enkele plaatsen, maar word hier toch nog mooi zevende. Ik ben trots dat ik toch twee goede wedstrijden kon neerzetten. Het was een goede test en een mooie ervaring die ik hopelijk mee kan nemen naar het WK in Boedapest. Dat blijft mijn grote doel.”