Hanne Verbruggen heeft zich in Sevilla verzekerd van een ticket naar de Olympische Spelen in Parijs. Verbruggen haspelde haar marathon door de straten van de Spaanse stad af in 2u26:32 en bleef zo 18 seconden onder de limiet voor Parijs. Ze dook ook ruim onder de limiet voor het aanstaande WK in Boedapest. Op de Belgische ranglijst aller tijden springt ze naar de tweede plaats na Marleen Renders. 

Hanne Verbruggen bewees afgelopen zomer al met haar achtste plaats op het EK in München dat de marathon haar afstand is. In Sevilla mikte de atlete van VITA op twee doelen. De limiet voor het WK in Boedapest én de Olympische Spelen in Parijs. Gezonde ambitie dus en Verbruggen zette die ambitie kracht bij door sterk van start te gaan op Spaanse bodem.

Onze landgenote kon rekenen op een persoonlijke haas en samen met die haas passeerde Verbruggen méér dan op schema voor de olympische limiet met 1u12:46. De atlete van VITA zou dat tempo bijzonder lang volhouden. In de slotkilometers kreeg ze het logischerwijs lastig, maar de chrono aan de finish was het meer dan waard. Verbruggen klokte namelijk af na 2u26:32 en bleef zo duidelijk onder de limiet voor Parijs en Boedapest. Op de Belgische ranglijst aller tijden springt ze naar de tweede plaats na niemand minder dan Marleen Renders. Die chrono is een verbetering van haar PR met meer dan twee en een halve minuut.