Zoek de komende weken en maanden niet naar Eline Dalemans in het veld, of op de (indoor)piste. Een zware voetblessure betekent meteen het einde van het winterseizoen voor Dalemans, die in december nog ons land vertegenwoordigde op het EK veldlopen in Turijn en afgelopen zomer ook deelnam aan het EK in München.

“Liefste voet, bedankt om mij het signaal te geven dat ik wat te veel van mijn lichaam vroeg”, aldus Eline Dalemans via sociale media. De specialiste op de 3.000m steeple moet door die voetblessure vroegtijdig een kruis maken over de tweede helft van haar winterseizoen. Dalemans kwam sterk voor de dag op onder meer de CrossCups van Mol en Roeselare, wat haar een ticket naar het EK veldlopen opleverde. Sinds dat EK trok het lichaam van de atlete aan de handrem.

Een voetblessure gooit roet in het eten met het oog op het verdere verloop van de CrossCup. Ook indoor zal Dalemans niet in actie komen. Toch blijft de atlete van AVLO strijdvaardig. Zo spreekt ze al luidop over haar terugkeer en was ze de afgelopen dagen al in het zwembad te vinden voor alternatieve trainingen.