Jef Vermeiren heeft al vroeg op het seizoen voor een verrassing gezorgd. Tijdens de Fischer-Berg Indoor meeting in Oostende zweefde de 22-jarige hoogspringer over 2m27. Vermeiren doet daarmee maar even zeven centimeter beter dan zijn persoonlijk record. Deze stevige hoogte brengt Vermeiren naar een derde plaats op op de Belgische ranglijst aller tijden. De atleet van ACHL moet enkel nog kleppers als Eddy Annys en Thomas Carmoy voor zich dulden.

Jef Vermeiren heeft zijn seizoensstart niet gemist. In zijn eerste wedstrijd van het indoorseizoen pakte de hoogspringer meteen uit met een straffe stunt door over 2m27 te springen. Het persoonlijk record van Vermeiren bedroeg voor aanvang van de wedstrijd nochtans ‘maar’ 2m20.

Met deze hoogte kende de atleet woensdag weinig moeite. Hij liet een vlekkeloos parcours optekenen tot en met 2m24. Bij zijn eerste poging op 2m27 ging de lat een eerste keer tegen de grond. Bij zijn tweede kans was het wel prijs. De vice-Belgische kampioen zweefde gezwind over de lat waardoor hij stevig opschuift op de Belgische ranglijst aller tijden. Enkel Thomas Carmoy (2m28) en Belgisch recordhouder Eddy Annys (2m36) deden ooit beter dan de 2m27 van Vermeiren. In dit bijzonder pril seizoen staat Vermeiren daarmee momenteel zelfs even gedeeld eerste op de wereldranglijst.

Na zijn geslaagde poging op 2m27 was zowel de recordhonger als de sprongkracht bij Vermeiren nog niet afgenomen. Op 2m30, een hoogte die goed zou zijn voor een ticket naar het EK indoor, liet de ACHL-atleet nog een verdienstelijke poging optekenen. Ditmaal bleef de lat echter niet liggen.

Vermeiren nam voorlopig nog nooit deel een internationaal kampioenschap, maar lijkt deze winter één van de atleten die mag dromen van het EK indoor in Istanboel.

Ook Pieter Sisk maakt uitstekende start

Helemaal bovenaan de wereldranglijst prijkt voorlopig nog een andere landgenoot, weliswaar op de 1500m. Pieter Sisk kwam op 17 december in Gent na een lange solo tot een fraaie 3’41″49. Daarmee deed hij er amper twee seconden langer over dan zijn PR in openlucht. Sisk heeft echter wel 3’37’40 nodig wil hij mee afreizen naar Istanboel.