Timothy Herman heeft zich op zijn eerste internationaal kampioenschap meteen kunnen plaatsen voor de finale. De 77m22 van de speerwerper volstond net om als twaalfde mee te mogen.

In de kwalificaties van het speerwerpen mocht Timothy Herman aan de bak. Nog nooit eerder stond Herman op een Europees kampioenschap dus een finale mochten we niet meteen als vanzelfsprekend beschouwen.

Herman begon sterk aan zijn competitie met 77m22, daarna liet hij een nul optekenen. Een derde poging liet de veelvoudig Belgisch kampioen aan zich voorbijgaan. Hij was immers al zeker van zijn plaats in de finale. In de eerste groep hadden er namelijk maar vijf atleten verder geworpen dan onze landgenoot en ook in zijn eigen groep moest hij slechts zes atleten voor zich dulden.

Herman mag zich daardoor opmaken voor de finale die zondag plaatsvindt. Daar was hij uiteraard heel tevreden om. “Juist twaalfde, ik ben echt superblij. Hopelijk haal ik in de finale de 80m. Vandaag was ik daar dichtbij. Bij mijn eerste poging had ik de speer niet geraakt waardoor de punt naar boven wees. Daar liet ik al direct een paar meter liggen.”

De laatste maanden sukkelde Herman met een rugblessure. Ondanks dit puik resultaat zijn de problemen nog steeds niet van de baan. “Het is met momenten nog steeds de pijn verbijten. Dat is jammer, maar zo’n kansen als deze laat je daar niet voor schieten. Gelukkig kon ik vandaag al een worp opsparen. Ik ga er zondag gewoon het beste van maken en genieten. Met twee Duitsers in de finale wordt het sowieso een mooie show.”

In de finale ga ik alles geven en dan zien we wel waar we uitkomen.