Vanessa Scaunet heeft op het EK in München de finish van de reeksen 800m niet gehaald. Scaunet moest na 400m de rol lossen en zakte steeds verder weg. Op 200m van het einde hield ze het voor bekeken. 

Doorstoten naar de halve finales van de 800m ging sowieso een wel heel erg moeilijke opdracht worden voor Vanessa Scaunet. Onze landgenote, die vorige maand nog deelnam aan het WK in Eugene, had het op één na traagste PR van alle deelnemers in haar reeks achter haar naam staan.

Scaunet nestelde zich logischerwijs dan ook achterin de groep. Ze ging nog goed mee in de eerste ronde. Bij het ingaan van ronde twee kreeg ze het zichtbaar lastig en 50m later moest ze al een groot gaatje laten. Toen de achterstand op de concurrentie enkel maar toenam, kon Scaunet geen vechtlust meer opbrengen. Ze stapte uit na 600m.

Scaunet verklaarde achteraf haar keuze om uit te stappen. “Ik voelde me tijdens de opwarming al heel slap. De laatste dagen had ik vrij veel last van mijn buik, eten ging moeilijk, ik moest veel naar toilet… Dat kan een verklaring geweest zijn. Ik heb nog zoveel mogelijk energie uit sportdrank proberen halen en mijn trainer probeerde mij nog op te peppen door te zeggen dat het er goed uitzag tijdens de opwarming.”

“Al van bij het startschot voelde ik dat het niet ging. Ik kon steeds minder en minder doorduwen dus heb ik ervoor gekozen om uit te stappen en niet 100m na de rest aan te komen. Ik ben niet teleurgesteld in mezelf voor deze keuze. Mijn lichaam wou vandaag gewoon echt niet mee.”