Dylan Borlée is tijdens het EK in München vijfde geworden op de 400m. Vanuit baan zeven moest Borlée heel hard knokken om mee te gaan met de snel gestarte Alex Haydock-Wilson. Hij zag vervolgens ook Matthew Hudson-Smith en Liemarvin Bonevacia onder hem doorkomen. Bij het uitkomen van de bocht kon onze landgenoot geen plaatsen meer winnen. Hij klokte uiteindelijk af na een knappe 45″39. De winst ging naar topfavoriet Hudson-Smith in 44″53.

Het goud op de 400m leek op voorhand al beslist. De Brit Matthew Hudson-Smith was met voorsprong de snelste van dit jaar. Achter hem lag alles open en dus waren er ook mogelijkheden voor Dylan Borlée.

Borlée begon goed aan zijn eerste individuele EK-finale in openlucht, al werd hij stevig opgejaagd door de man in de baan onder hem Alex Haydock-Wilson. Borlée kon 200m lang goed standhouden. Daarna viel hij terug naar ongeveer de zesde plaats. In de laatste rechte lijn raapte onze landgenoot nog wel enkele concurrenten op. De top drie kon hij echter nooit écht bedreigen. Met een vijfde plaats en een chrono van 45″39 kan de atleet zichzelf weinig kwalijk nemen.