Cynthia Bolingo heeft op het EK in München een zevende plaats uit de brand gesleept. Onze landgenote heeft er wel hard voor moeten knokken, want het niveau op de baanronde lag ontzettend hoog. Femke Bol liep namelijk naar het goud in een onwaarschijnlijke tijd van 49″44. Met 50″94 zette Bolingo echter opnieuw een hele knappe tijd neer. 

Het mag gezegd worden, Cynthia Bolingo heeft er een onwaarschijnlijke comeback opzitten. Eind februari kon de Belgische recordhoudster op de 400m nog geen stap zetten, vandaag stond ze in de EK-finale op deze afstand.

In de baan waaruit Dylan Borlée enkele ogenblikken eerder naar de vijfde plaats liep, ging Bolingo behouden van start. Ze moest het natuurlijk opnemen tegen de Nederlandse Lieke Klaver die in baan acht er meteen de pees op legde. Daarna waren het Natalia Kaczmarek en Femke Bol die de druk opvoerden door binnendoor onze landgenote te passeren.

Bolingo wist dus wat haar te doen stond in de laatste 200m. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk in zo’n sterk bezet veld. De Belgian Cheetah vocht tot het bittere eind en werd nog zevende in een mooie 50″94.