Jochem Vermeulen is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor het EK in München. In Duitsland verscheen de atleet van LYRA aan de start van de 1500m van de allerlaatste kans, aangezien de ranglijsten dinsdagavond afgesloten worden. Onze landgenoot zou uiteindelijk amper negen honderdsten tekort komen met 3’36″09. Via de Europese ranking is Tarik Moukrime de beste Belg. Ismael Debjani en Ruben Verheyden waren al zeker van hun EK-ticket via de rechtstreekse limiet. 

26 juli betekende voor Belgische atleten de slotdag om een rechtstreeks ticket naar het EK in München af te dwingen. Jochem Vermeulen moest en zou onder 3’36″00 duiken, wilde hij alsnog zijn EK-ticket veilig stellen. Vermeulen stond met het mes op de keel bij gebrek aan een goede Europese ranking.

Vermeulen liep in Duitsland naar zijn snelste chrono van het seizoen, maar zou met 3’36″09 toch tekort komen voor de limiet. Op de Europese ranking zal onze landgenoot wel wat plaatsen stijgen, maar tegenover Tarik Moukrime komt hij tekort. Moukrime mag dus via die ranking Ismael Debjani en Ruben Verheyden vergezellen op het EK. Dat duo liep namelijk dit jaar al onder de gevraagde 3’36″00.