Camille Laus en Naomi Van den Broeck zijn in Eugene niet door de reeksen van de 400 meter geraakt. Ze konden het straffe nummertje van de Belgische mannen, die alle drie doorstoten, niet overdoen.

De eerste drie van elke reeks mochten naar de halve finales van de 400 meter samen met de zes snelste verliezers. Camille Laus liep in de tweede reeks, maar moest daar vrede nemen met een zesde plaats in 52″56. De reekswinst was in 51″05 voor Sada Williams uit Barbados.

Naomi Van den Broeck kwam nog minder in de buurt van een stekje in de halve finales. In de vijfde reeks finishte zij als zevende in 53″16. De winst in haar serie was voor de Dominicaanse Fiodaliza Cofil.

“Ik wist wel dat het moeilijk zou worden om naar de halve finales te gaan, maar ik wilde vooral mijn seizoensbeste verbeteren”, zei Laus na afloop. “Op dat vlak ben ik onder de verwachtingen gebleven. Ik moet met Jacques Borlée bespreken waar het is misgelopen, maar ik hoop dat het een ervaring is die ik kan gebruiken om ooit wél competitief te zijn op dit niveau. Komend weekend hoop ik dit WK op een positieve noot af te sluiten met de Cheetahs.”

Van den Broeck was minstens even ontgoocheld. “Dit is mijn traagste tijd van het jaar”, besefte ze. “Ik wil me niet achter excuses verstoppen, maar ik ben vorige week wel ziek geweest. Geen corona, want ik heb twee negatieve testen afgelegd, maar die ziekte kan maar een deeltje van de uitleg zijn. Dit was gewoon niet goed, maar ik denk wel dat ik met de Cheetahs beter voor de dag kan komen. Dan moet Carole mij wel opstellen, want als ik dat niet ben, zal ze dat niet doen.”