De Belgian Cheetahs hebben zich dankzij een BR kunnen plaatsen voor de finale van de 4x400m op het WK Indoor in Belgrado. De Belgische aflossingsploeg werd ingedeeld in de eerste en veruit sterkste reeks van de twee. Met slechts twee rechtstreekse tickets was het vooral hopen op een snelle tijd. Hanne Claes, Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet en Camille Laus brachten het stokje uiteindelijk als derde over de streep in een nieuw BR van 3’30″58. Daarmee plaatsen zich via de verliezende tijden voor de finale. Het vorige BR stond op 3’32″46. 

De Verenigde Staten, Nederland en Groot-Brittannië. Het zijn drie landen die genoeg snelle dames in huis hebben om een stevige tijd neer te zetten. Alle drie zaten ze samen met de Belgian Cheetahs in de reeks. Met slechts twee rechtstreekse tickets was het dus mikken op een snelle tijd. Hanne Claes moest als startloopster de dames in een goede positie brengen. De Nederlanders kenden met Lieke Klaver een voortvarende start. Ook de Amerikaanse atlete opende stevig waardoor Naomi Van den Broeck als derde het stokje kreeg. Van den Broeck werd meteen helemaal uit haar ritme gehaald doordat ze prompt op Klaver botste die in de binnenbaan was blijven staan.

Van den Broeck moest daardoor heel wat terrein prijsgeven op Nederland en de Verenigde Staten maar kon nog steeds het stokje in vierde positie doorgeven. Vervolgens was het aan Imke Vervaet. Vervaet liep een sterke koers en kon de achterstand op Nederland en de Verenigde Staten verkleinen. Ze ging zelfs over Groot-Brittanië naar de derde plek. Camille Laus moest vooral strijden voor de derde plaats. Laus liet zich in de eerste ronde niet opjagen bij de passage van de Britse om vervolgens in de laatste 100m uit te pakken met een stevige versnelling. De Belgische slotloopster ging nog net op en over Groot-Brittanië en bracht het stokje als derde thuis in een nieuw Belgisch record van 3’30″58.

In de tweede reeks deed enkel het Pools kwartet het nog beter dan de Belgian Cheetahs waardoor onze landgenoten zich mogen opmaken voor de finale van vanavond. Daar nemen ze het op tegen Nederland, de Verenigde Staten, Polen, Groot-Brittanië en Jamaïca.

De splittijden van de Belgian Cheetahs vindt u hieronder:

Hanne Claes: 52″79

Naomi Van den Broeck: 53″75

Imke Vervaet: 52″94

Camille Laus: 51″10