Opdracht volbracht voor de Belgian Tornados op het WK indoor in Belgrado. Julien Watrin, Dylan Borlée, Alexander Doom en Kevin Borlée brachten probleemloos het stokje als eerste thuis. Met 3’07″43 bleven ze onder meer de Verenigde Staten voor, al hielp het daar een handje dat Isaiah Harris geblesseerd raakte in de laatste ronde. 

De Belgian Tornados hebben zich weer maar eens geplaatst voor een finale van een mondiaal kampioenschap. In de reeksen van de 4x400m van het WK indoor in Belgrado moesten onze landgenoten opboksen tegen onder meer de Verenigde Staten. Startloper Julien Watrin deed het uitstekend. Hij kon nipt voor de Amerikanen het stokje als eerste doorgeven aan Dylan Borlée. Borlée werd voorbij gelopen door Donovan Brazier maar kon wel nog ruim als tweede Alexander Doom lanceren. Toen Doom aan zijn twee ronden begon was de achterstand van Zweden en Nigeria al aanzienlijk.

Doom ging op en over de Amerikaan Amere Lattin om vervolgens Kevin Borlée knap in eerste stelling op pad te sturen. Borlée zag Isaiah Harris niet meer over hem komen aangezien de 800m-finalist plots begon te hinkelen. Borlée bracht zo gecontroleerd het stokje als eerste over de finish in 3’07″43. Daarmee plaatsten de Belgian Tornados zich rechtstreeks voor de finale van vanavond.

Voor de Verenigde Staten was het nog twee reeksen bang afwachten of hun 3’09″11 volstond om via de verliezende tijden door te stoten. Na reeks twee was er nog enige hoop, maar uiteindelijk is het toch einde verhaal voor één van de topfavorieten voor het goud. Nederland zien we wel terug in de finale. Zij wonnen knap de derde reeks in een tijd van 3’07″64.

De splittijden van de Belgian Tornados vindt u hieronder:

Julien Watrin: 46″56

Dylan Borlée: 47″48

Alexander Doom: 46″87

Kevin Borlée: 46″52

2 REACTIES

  1. Alexander Doom gaf als eerste de stok door aan Kevin. Hierdoor liep Harris op het moment van het hinkelen reeds achter Kevin Borlée. De aandachtige kijker heeft dit gezien.

  2. Jolien, mss toch nog eens de wedstrijd bekijken….. Watrin geeft als eerste door …Dylan laat zich inlopen …. Alexander loopt naar een eerste plaats . Is dit zo moeilijk om gewoon zelfs een fair wedstrijd verloop te noteren. Of moeten we jullie ook betalen voor foto’s en veeeeeelllll positieve vermeldingen op jullie site?

Reacties zijn gesloten.