Elien Vekemans blijft door het indoorseizoen razen. De polsstokspringster van DCLA verbeterde al op meerdere wedstrijden het indoor-BR bij de beloften. Gisteren deed Vekemans er nog een schepje bovenop tijdens de kampioenschappen van de Southeastern Conference, kortweg SEC Champs. De nog altijd maar 20-jarige atlete vloog naar 4m47, een verbetering van haar PR met zeven centimeter én amper zes centimeter onder het BR van Fanny Smets.

Elien Vekemans dendert met een rotvaart doorheen het Amerikaanse indoorseizoen. Op meerdere gelegenheden scherpte de atlete van DCLA al het BR in het polsstokspringen bij de beloften aan. Gisteren vloog Vekemans opnieuw hoger dan ooit tijdens de kampioenschappen van Southeastern Conference, ook wel gekend als de SEC Champs. In het Bryan-College Station in Texas begon Vekemans al op 4m07 aan haar wedstrijd. Vier geldige sprongen later had ze al een nieuw BR op haar naam staan van 4m42.

Daar bleef het echter niet bij, aangezien Vekemans de lat nog vijf centimeter hoger legde. In haar derde poging schoot de 20-jarige polsstokspringster raak. Met haar nieuw BR van 4m47 moet ze alleen nog onderdoen voor Fanny Smets, die in het vorige indoorseizoen tot 4m53 kwam. Vekemans heeft haar draai bij haar universiteitsteam, de Arkansas Razorbacks, duidelijk gevonden. Gisteren zette ze alvast de kroon op het werk van het indoorseizoen met een zuurverdiende zege.