Julien Watrin zorgt voor het tweede Belgische record van dit BK indoor. De Belgian Tornado domineerde de 400m van begin tot eind en maakte het feilloos af met een verbetering van het Belgisch record. De 46″15 van Watrin is drie honderdste sneller dan de voormalige recordtijd. Die stond sinds 2003 op naam van Cédric Van Branteghem. Watrin plaatste zich eerder dit seizoen al voor het WK indoor.

Het is geen groot geheim dat Julien Watrin dit BK een doel maakte van het BR op de 400m. Daarvoor zou hij sneller moeten gaan dan de 46″18 die Cédric Van Branteghem in 2003 neerzette. Watrin liet er geen gras over groeien en ging voortvarend van start. Hij liep een snelle eerste 200m en kwam als eerste naar binnen. In zijn spoor volgden Jonathan Sacoor en Alexander Doom, al vormde het duo nooit een bedreiging voor Watrin. Die denderde ongestoord verder richting de finish. Hij deed de klok stoppen na 46″15, drie honderdsten sneller dan de tijd van Van Branteghem. Van Branteghem zijn record hield net geen twintig jaar stand.

Voor Sacoor eindigde de wedstrijd echter in mineur. In de laatste bocht maakt een blessure aan de hamstring een einde aan zijn wedstrijd. Zijn blessure lijkt op het eerste zicht mee te vallen en zo een mogelijk WK met de Belgian Tornados niet hypothekeren. Door het uitvallen van Sacoor legde Doom beslag op de tweede plaats. Hij klokte af na 47″46.