Cynthia Bolingo lijkt een kruis te mogen maken over het WK indoor. Op het BK indoor stak Bolingo tijdens de reeksen van de 60m nog verrassend de limiet op zak, maar tijdens de finale ging het helemaal mis. De sterkhouder bij de Belgian Cheetahs knalde als een raket uit de blokken en leek goed op dreef om opnieuw een kanontijd neer te zetten. Even later botste ze jammer genoeg op de limieten van haar eigen lichaam. Bolingo kon niet meer op eigen houtje de piste verlaten en werd weggedragen. Het zou gaan om een blessure aan de knie. De ernst van de blessure is voorlopig nog onduidelijk.

Het zit Cynthia Bolingo niet mee. Afgelopen zomer liep Bolingo nog de pannen van het dak door het Belgisch record op de 400m meermaals scherper te stellen. De Olympische Spelen moesten de kroon op het werk worden, maar zo ver kwam het niet. Een blessure aan de hamstring hypothekeerde de olympische droom van Bolingo. Vooral haar mentale weerbaarheid werd daardoor flink op de proef gesteld.

Deze winter leek Bolingo opnieuw naar haar allerbeste vorm toe te groeien. De goedlachse atlete verzekerde zich op de 400m al van het WK indoor in Belgrado. Op het BK indoor voegde ze daar nog een tweede WK-ticket aan toe door ook ruim onder de limiet op de 60m te duiken. Het was uitkijken wat de specialiste van de 400m uit haar benen zou schudden in een rechtstreeks duel met de Rani Rosius.

Bolingo was uitstekend weg en had meteen al een kleine voorsprong op Rosius. Daarna ging het volledig mis. Het ritme van Bolingo werd plots volledig doorbroken en de atlete viel letterlijk uit. De oorzaak was een blessure aan de knie. Bolingo werd van de piste gedragen, maar voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de ernst van de blessure. Of Bolingo over iets meer dan twee weken zal aantreden op het WK is voorlopig dus heel onzeker.

Foto: Lucien Lambotte