Na Camille Laus eerder vandaag in Metz heeft ook Cynthia Bolingo de WK-limiet behaald op de 400m. Bolingo verscheen aan de start in Dortmund voor haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen geblesseerd moest verlaten. Na een zéér snelle start moest de Belgische recordhouder op de 400m in openlucht en in zaal duidelijk zoeken naar het juiste ritme. Ze legde uiteindelijk beslag op de derde stek in een tijd van 52″61, goed dus voor een ticket naar Belgrado. Kobe Vleminckx kwam in de finale van de 60m tot op twee honderdsten van de WK-limiet. De sprinter van LYRA evenaarde met 6″65 zijn PR.

De WK-limietenteller staat na de meetings in Metz en Dortmund op drie voor onze landgenoten. Na Camille Laus en Eliott Crestan was het de beurt aan Cynthia Bolingo om zich te verzekeren van een ticket naar het WK indoor in Belgrado. De snelste landgenote ooit op de 400m ging bijzonder snel van start op Duitse bodem. Justyna Swiety-Ersetic dook de slotronde net voor Bolingo in. Vervolgens moest de Belgian Cheetah bijten om in het spoor van de Poolse te blijven. Bolingo, die met een ingetapete knie aan de start verscheen, kreeg het knap lastig in de slotmeters. Ze deed het echter meer dan degelijk en klokte af als derde na 52″61, 29 honderdsten onder de limiet.

Op de 60m maakte Kobe Vleminckx een goede beurt. De snelste Belg van het moment op de korte sprint was in de reeksen goed voor een seizoensbeste van 6″67. In de finale ging het nog sneller voor de man van LYRA. Met 6″65 evenaarde hij zijn PR en legde hij beslag op de vierde stek. De WK-limiet komt op die manier gevaarlijk dicht voor Vleminckx, die nog twee honderdsten sneller moet om zich te plaatsen voor het WK in zaal. Onze noorderbuur Joris van Gool was goed voor de zege met 6″60. Minder verging het Rani Rosius. De Vlaamse kampioene kon niet overtuigen in de reeksen en maakte met 7″46 geen aanspraak op een finaleplaats.

Kobe Vleminckx – Foto: Lucien Lambotte

Op de 1500m kreeg Ruben Verheyden een uitgelezen kans om zich te plaatsen voor het WK indoor. Verheyden ging tot en 400m van de finish goed mee met de groep die uiteindelijk in de buurt van de limiet zou finishen. De Europese beloftekampioen moest gas terugnemen en zou uiteindelijk afklokken na 3’40″90, zeven honderdsten sneller dan zijn PR. Ismael Debjani hield wel stand in het groepje van Verheyden en noteerde 3’38″37, goed voor een vierde stek.

De twee mijl, met tussentijd na 3.000m, leverde vooral veel chaos op. Na knap werk van de eerste haas ging het tempo telkens op en neer. Michael Somers werd het eerste slachtoffer van die jojo. Simon Debognies moest pas in de laatste 500m de kopgroep laten gaan. Door de chaos met de tussentijd na drie kilometer bleef het lang wachten op officiële resultaten. Debognies was uiteindelijk goed voor een PR van 7’51″56. Somers bleef niet onder acht minuten. De Nederlander Tim Verbaandert was alleszins de eerste man na drie kilometer met een chrono van 7’47″42. Hij mag zich in principe opmaken voor het WK indoor.

Simon Debognies – Foto: Golazo