De internationale meeting in het Franse Metz heeft twee Belgische WK-limieten opgeleverd. Camille Laus verraste op de 400m door naar 52″90 te lopen, exact de gevraagde chrono om af te zakken naar Belgrado. Op de 800m bij de mannen werd Eliott Crestan knap tweede in een tijd van 1’46″63. De Belgische recordhouder in zaal doet zo zeven honderdsten beter dan de limiet. Julien Watrin bevestigde zijn WK-limiet op de 400m door 46″47 te noteren.

Twee Belgen hebben zich in het Franse Metz verzekerd van een ticket naar het WK indoor in Belgrado. Camille Laus kon de afgelopen indoorwedstrijden nog niet overtuigen. Daar kwam in Metz verandering in. Gegangmaakt door de Nederlandse Lieke Klaver snelde Laus naar haar op één na snelste chrono in zaal van 52″90, exact de tijd die nodig is om af te zakken naar Belgrado. Laus liep na haar dubbele baanronde ook nog een 200m in een meer dan degelijke 24″11. De zege op de 400m bij de vrouwen ging zoals verwacht naar een ontketende Femke Bol in een beste wereldjaarprestatie van 50″72. Op de 400m bij de mannen bevestigde Julien Watrin zijn WK-limiet door de klok te laten stoppen in een sterke 46″47. De zege ging echter naar onze noorderbuur Liemarvin Bonevacia. De olympische finalist op de 400m ging in de laatste rechte lijn lijn op en over onze landgenoot om te finishen na 46″41.

Op de 800m de bij mannen was er ook sprake van een klein Belgisch feestje. Eliott Crestan snelde namelijk naar de tweede stek na het Keniaanse talent Noah Kibet. Crestan klokte af na 1’46″63 en mag zich daardoor opmaken voor zijn allereerste WK bij de senioren. Vorig jaar was onze landgenoot goed voor het BR in zaal in Metz. In de B-reeks moest Aurele Vandeputte voor het eerst dit jaar het hoofd buigen voor een concurrent. Met 1’48″42 kon de man van HAC niet geheel ontevreden zijn. Aaron Botterman die lijkt stilaan naar een betere vorm toe te groeien. De kinesitherapeut klokte een tijd van 1’49″28. Vanessa Scaunet liep in de B-reeks bij de vrouwen naar een nieuw PR van 2’04″26. Elise Mehuys kon haar seizoensbeste op de 60m niet aanscherpen. De sprinter van LYRA moest vrede nemen met respectievelijk 7″44 en 7″42 in de reeksen en B-finale. Jordan Paquot liep op de 200m naar een nieuw PR van 21″49.