De nieuwe datum voor de CrossCup-manche in Hannuit is bekend. De World Athletics Cross Country Gold Tour-veldloop verschuift van 23 januari naar 20 februari. De eerstvolgende wedstrijd van de CrossCup wordt zo de manche van Diest op 13 februari, tenzij de coronamaatregelen daar anders over beslissen.

De CrossCup-manche van Hannuit heeft een nieuwe datum beet. Vorige week kondigde de CrossCup aan op zoek te gaan naar een nieuwe datum, aangezien de geldende coronamaatregelen een stokje voor een klassieke manche in Hannuit steken. De veldloop, die deel uitmaakt van de World Athletics Cross Country Tour en beschikt over een gouden label, zal op 20 februari plaatsvinden in plaats van 23 januari. Daardoor wordt de eerste manche van 2022 de wedstrijd op het nieuwe parcours in Diest op 13 februari.

“Het is zonde om te zien dat buitensport opnieuw een slachtoffer wordt van de strenge coronamaatregelen. Als organisatie zijn we afhankelijk van de inkomsten die bezoekers opleveren, omdat we niet alleen kunnen overleven op basis van sponsorinkomsten. Zonder publiek is de CrossCup in Hannuit niet haalbaar, aangezien het de grootste manche is na de Relays én er bovendien heel veel jeugdatleten aan de start verschijnen. Gezien de nieuwe coronamaatregelen is het dus niet mogelijk om een klassieke CrossCup aan te bieden op 23 januari. Het voorstel om één week na Diest te organiseren is intussen goedgekeurd bij de lokale besturen en federaties. Verergert de situatie op coronavlak, dan zullen we verder communiceren. Over het BK kan ik alvast zeggen dat we net zoals vorig jaar bereid zijn om een speciaal format te hanteren indien dat nodig zou blijken”, aldus organisator Jos Van Roy.