De kogel is door de kerk: 17 atleten mogen op 12 december de Belgische kleuren verdedigen op het EK veldlopen in Dublin. Belgian Athletics vaardigt vier teams af met de junioren, beloften en senioren mannen en het team op de mixed relay. Opvallend: Annelies Nijssen is de enige vrouw die individueel in actie komt. Naast de 17 namen worden ook twee reserven voorzien met het oog op de mixed relay. Dat maakte Belgian Athletics zopas bekend.

De Belgische selectie voor het EK veldlopen in Fingal, op een boogscheut van Dublin, telt 17 namen en twee reserven. Vier teams mogen volgende week het vliegtuig opstappen naar Ierland. De junioren, beloften en senioren mannen zijn telkens een kwartet. Het team op de mixed relay telt zes namen, waarvan twee reserven.

Annelies Nijssen is de enige individuele vrouw die op het EK in actie komt. Nijssen was afgelopen zondag oppermachtig bij de junioren. Bij de beloften en senioren vrouwen worden geen atletes afgevaardigd naar het EK. Lander Tijtgat nam afgelopen zondag afscheid in mineur. De selectiecommissie hield geen rekening met de inhaalrace van de ancien nadat de spike van Tijtgat werd uitgetrapt. Pieter-Jan Hannes ploeterde als een bezetene door de modder en mag zich daardoor opmaken voor zijn eerste individueel kampioenschap sinds de Olympische Spelen van 2016.

https://twitter.com/PJHANNES/status/1465650839062827016

Vrouwen

Categorie
Junioren Annelies Nijssen

Mannen

Categorie
Senioren Pieter-Jan Hannes
Isaac Kimeli
Nicolaï Saké
Michael Somers
Beloften Arnaud Collard
Guillaume Grimard
Ward Leunckens
Marco Vanderpoorten
Junioren Noah Konteh
Mathis Lievens
Wout Louagie
Kobe Van Rie

Mixed Relay

 

Discipline
Mixed relay Vanessa Scaunet
Elise Vanderelst
Stijn Baeten
Ruben Verheyden
Paulien Nelissen (reserve)
Sven Bombeke(reserve)

Nederland stuurt 13 namen naar Dublin

De Nederlandse Atletiekunie maakte gisteren al haar selectie bekend. Onze noorderburen vaardigen 13 namen af. Naast twee juniorenteams is er onder meer plaats voor Mike FoppenJip Vastenburg en Diane van Es.