De Sechselautenplatz in hartje Zürich deed vanavond dienst als de locatie voor zeven Diamond League-finales. Vooral de dames in het hoogspringen lieten van zich horen op die unieke locatie. Olympisch kampioene Mariya Lasitskene vloog over 2m05. Het podium in Zwitserland was haast een kopie van dat in Tokio, ware het niet dat Yaroslava Mahuchikh beter deed dan Nicola McDermott. Een andere olympische kampioen, Ryan Crouser, was heer en meester in het kogelstoten met een beste worp van 22m67.

Morgenavond staat in het Letzigrund Stadion dé eerste superfinale van de Wanda Diamond League op de planning. De organisatie in Zürich kon echter onmogelijke alle disciplines op één en dezelfde avond bundelen, waardoor er vandaag al zeven disciplines werden afgewerkt op de Sechselautenplatz. Het werd dus een urban-competitie waarin vooral de dames in het hoogspringen voor spektakel zorgden. De drie vaste klanten, olympisch kampioene Mariya LasitskeneYaroslava Mahuchikh en Nicola McDermott maakten een waar schouwspel van hun Diamond League-finale. Voor Lasitskene was het alle hens aan dek op 1m96, aangezien de atlete een derde poging nodig had. Haar naaste rivalen bleven foutloos tot en met 2m01. Toen Mahuchikh en Lasitskene in hun eerste poging over 2m03 wipten, moest McDermott gokken. De Australische kwam héél dicht in de buurt van 2m05, maar moest vrede nemen met een derde stek.

Mahuchikh leek gewonnen spel te hebben, tot Lasitskene schilderachtig naar een meetingrecord van 2m05 vloog. Haar Oekraïense concurrente had geen antwoord klaar, ondanks verwoede pogingen op 2m07. De olympische kampioene sluit haar topjaar zo af met een vijfde diamant. In het kogelstoten stond er zoals verwacht geen maat op de Amerikaanse titaan Ryan Crouser. De wereldrecordhouder en tweevoudige olympische kampioene noteerde een beste worp van 22m67, ruim voldoende voor de zege én een meetingrecord. Voor Crouser is het pas zijn eerste eindzege in de Diamond League. Ook bij de vrouwen ging de zege naar de Verenigde Staten dankzij Maggie Ewen met 19m41.

De 5.000m bij de mannen en vrouwen werd een eigenaardig schouwspel, aangezien de atleten geen klassieke piste van 400m voorgeschoteld kregen, maar wel een piste met scherpe bochten en een afstand van zowat 560 meter. Het deerde Francine Niyonsaba niet om met 14’28″98 een snelle chrono te noteren. Niyonsaba bleef onder meer Hellen Obiri voor. Bij de mannen ging de zege naar Berihu Aregawi in 12’58″65. In het verspringen tot slot was Ivana Spanovic met de voorsprong de sterkste. De Servische zweefde 6m96 ver en deed zo duidelijk beter dan de Zweedse Khaddi Sagnia en Maryna Bekh-RomanchukThobias Montler klaarde de klus met zijn laatste twee pogingen. Montler noteerde respectievelijk 8m15 en 8m17, nét beter dan de de 8m14 van Steffin McCarter. Die laatste was afgelopen vrijdag nog goed voor de zege op de Allianz Memorial Van Damme.

Morgen staan de resterende 25 wedstrijden gepland. De vrouwen in het polsstokspringen bijten de spits af om 17u50. De mannen op de 200m mogen de atletiekavond afsluiten om 21u52.