Mooi nieuws voor atletiekfans: Nafi Thiam zal volgende week vrijdag de Belgische vlag dragen tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio. Thiam zal de Belgische tricolore niet alleen dragen, aangezien ze het gezelschap krijgt van hockeyspeler Felix Denayer. Dat nieuws maakte het BOIC vandaag bekend. 

Nafi Thiam krijgt de eer om de Belgische vlag te dragen op de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Tokio komende vrijdag. De uittredende olympische kampioene op de zevenkamp heeft al ervaring met het dragen van een vlag, aangezien ze vijf jaar geleden in Rio de Belgische tricolore liet wapperen tijdens de slotceremonie. De meerkampster krijgt tijdens de openingsceremonie de hulp van hockeyspeler Felix Denayer. Het IOC laat namelijk voor het eerst in de geschiedenis niet één, maar twee vlaggendragers toe. Thiam is één van de uitgesproken medaillekandidaten binnen de Belgische delegatie in Tokio. Haar grootste concurrente, de Britse Katarina Johnson-Thompson lijkt niet voldoende in vorm na een zware achillespeesblessure.

“Wij zijn heel gelukkig met de keuze van onze vlaggendragers. Met Nafi en Felix hebben we een man en een vrouw die de Belgische kleuren zullen binnendragen, Nafi uit de Franstalige gemeenschap en Felix uit de Nederlandstalige gemeenschap die zo allebei vertegenwoordigd zijn. Het symboliseert de diversiteit in ons land”, aldus delegatieleider Olav Spahl aan de verzamelde pers in het basiskamp van de Belgen in Mito. Bij onze noordburen zal sprinter Churandy Martina de Nederlandse vlag dragen. Voor Martina worden het zijn vijfde en laatste Spelen.