Jonathan Sacoor heeft zich rechtstreeks geplaatst voor de finale van de 400m op het EK voor beloften. In de derde en laatste halve finale knalde de Belgian Tornado naar de zege in 45″77. Daarmee zette de atleet van OEH de tweede tijd van alle halve finalisten neer. Morgen kan de wereldkampioen bij de junioren op zoek naar een medaille. De Zwitser Ricky Petrucciani lijkt zijn grootste concurrent te gaan worden. 

Jonathan Sacoor lijkt herboren. Na een aantal moeilijke maanden heeft de Belgian Tornado net op het juiste moment de goed vorm te pakken. Dat bewees Sacoor in de halve finales van de 400m op het EK voor beloften in Tallinn. Sacoor kwam in actie in de derde en laatste finale. De atleet van OEH ging voor zijn doen stevig van start en zette vervolgens ook door. In de laatste rechte lijn kon hij relatief uitbollen. De Italiaan Edoardo Scotti kwam nog aandringen, maar Sacoor haalde het in een seizoensbeste van 45″77. Alleen de Zwitser Ricky Petrucciani noteerde in de halve finales met 45″72 een snellere chrono. Morgenavond om 17u30 Belgische tijd gaat Sacoor op zoek naar een medaille op de baanronde.

“Technisch was het opnieuw een beetje beter dan gisteren. Mijn start was ook agressiever en dat was ook nodig. Ik kom dichter en dichter bij het gevoel waar ik trots op kan zijn. Het is er nog niet geheel, maar het komt eraan. Dat gevoel ervaarde ik in 2018 op het WK voor junioren en het WK in Doha van 2019. Ik denk morgen niet aan tijden en medailles, want ik wil héél graag nog meer dat gevoel te pakken krijgen. De afgelopen maanden was er veel onnodige stress. Dat is nu van de baan. Vandaag is een vertrouwensboost voor mezelf, maar ook voor de Belgian Tornados met het oog op Tokio”, aldus Sacoor.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1413509450607042560

1 REACTIE

  1. Amai een dikke proficiat aan de beloften, na hun topprestatie verdienen ze ook dezelfde waardering van de VRT en worden ze meer dan enkele milliseconden in de kijker gezet.

Reacties zijn gesloten.