Thomas Carmoy heeft zich zonder veel moeite gekwalificeerd voor de finale van het hoogspringen op het EK voor beloften in Tallinn. Carmoy had aan drie sprongen genoeg om zich te plaatsen voor de finale op zondagavond. Slechts 12 heren sprongen over 2m15. De Belgische recordhouder bij de beloften behoort in de finale tot één van de medaillekandidaten.

Thomas Carmoy heeft zich zuinig weten te verzekeren van de hoogspringfinale op het EK voor beloften Tallinn. Met drie gelukte sprongen op 2m07, 2m11 en 2m15 was onze landgenoot duidelijk zeker van zijn plaatsje in de finale van zondagavond. In die finale moet Carmoy in staat zijn om mits een sprong over 2m25 in de buurt van het podium te komen. De atleet van CRAC is tot volgende week nog de regerende Europese juniorenkampioen.

“Dit is wat ik voorzien had met mijn trainer. Ik wist dat 2m15 zou volstaan. Het niveau in de finale zal echter een stuk hoger zijn, dus daar moet het gebeuren. Ik wil iets mooi laten zien en de kwalificaties geven me dankzij een vlekkeloos parcours natuurlijk vertrouwen. Het doel is uiteraard om het podium te bestijgen. Ik heb mijn niet-selectie voor de Olympische Spelen uit het hoofd gezet en ben daardoor nog gretiger om hier iets te laten zien”, vertelde hij na afloop.