Vanessa Scaunet heeft voor een verrassing gezorgd op de 800m bij de vrouwen op het EK indoor. Scaunet liep tijdens de reeksen een tactisch sterke koers en snelde in de slotmeters voorbij één van de favorietes met Hedda Hynne. Ze stelde zo onverwacht een derde plaats veilig in 2’06″44 en mag morgen aantreden in de halve finales. Mirte Fannes liep een knappe race, maar moest in de slotronde tot twee keer toe inhouden en dat kostte haar uiteindelijk een plaatsje in de halve finales. 

In de reeksen van de 800m op het EK indoor in Torun heeft Vanessa Scaunet zich tegen alle verwachtingen in verzekerd van de halve finales. Scaunet liep tactisch een sterke koers in de vierde reeks en kon langs de koord sprinten naar een derde stek. Onze landgenote verschalkte zo de Noorse Hedda Hynne, die afgelopen zomerseizoen ruim onder twee minuten dook. Met een derde plaats in 2’06″44 mag Scaunet zich opmaken voor de halve finales van morgen.

Mirte Fannes ging van start in de stevige tweede reeks, maar zette zich in tweede stelling en liep tot het ingaan van de slotronde eigenlijk een perfecte koers. Vervolgens kwam Selina Büchel opzetten, waardoor Fannes tot twee keer toe de benen moest stilhouden. Het zou de atlete van DCLA uiteindelijk een plaatsje in de halve finales kosten, aangezien Büchel de derde plaats behaalde in 2’05″62. Fannes moest vrede nemen met de vierde stek op slechts drie honderdsten van die felbegeerde derde stek. Er zat dus toch méér in tijdens haar eerste internationale kampioenschap.

Het Nederlandse trio kon helemaal niet overtuigen. Bregje Sloot en Suzanne Voorrips maakten geen aanspraak op de halve finales met matige chrono’s. Britt Ummels leek lang op weg naar de halve finales, maar viel in de slotmeters letterlijk over haar eigen voeten en zag zo haar kansen als sneeuw voor de zon smelten.