Olympisch kampioene op de zevenkamp Nafi Thiam zal morgen niet aantreden op het BK indoor in Louvain-la-Neuve. Thiam heeft namelijk positief getest op het coronavirus en kan daardoor logischerwijs niet deelnemen aan het verspringen bij de vrouwen, waarin de atlete als enige in actie zou komen. Thiam ondervindt geen symptomen. Afgelopen weekend nam ze nog deel aan een hoogspringcompetitie in het Franse Val-de-Reuil. 

Nafi Thiam zal dan toch niet in actie komen op het BK indoor morgen. De olympische kampioene op de zevenkamp heeft namelijk positief getest op het coronavirus, waardoor de atlete verplicht in quarantaine moet. Oorspronkelijk zou Thiam in Louvain-la-Neuve aantreden als enige deelnemer aantreden in het verspringen. Het management van de meerkampster meldt dat Thiam geen symptomen ondervindt door haar besmetting met het virus dat onze wereld in een greep houdt.

Thiam zou in principe na een reeks wedstrijden beslissen of ze al dan niet van start gaat op het EK indoor in Torun op de vijfkamp. Verdere wedstrijden lijken in de aanloop naar dat EK echter uitgesloten door die positieve coronatest, waardoor de vraag rijst wanneer er nieuws volgt rond een mogelijke EK-deelname. Zelf gaf Thiam aan dat Torun alleen tot de mogelijkheden behoorde indien ze zowel op fysiek als technisch vlak volledig in orde is. Die evaluatie zal ongetwijfeld de komende dagen volgen in samenspraak met trainer Roger Lespagnard. Op de tweede micromeeting van de Vlaamse Atletiekliga was ze tot twee keer toe goed voor 8″39 op de 60m horden. Afgelopen weekend sprong ze over 1m86 op Franse bodem.