Nafi Thiam kan indien ze het zelf wenst nog altijd deelnemen aan het EK indoor op de vijfkamp. Dat blijkt uit de voorlopige deelnemerslijst van die discipline voor het EK in Torun. Een bevestiging van haar deelname hoeft dat echter niet te betekenen, aangezien Thiam in 2019 met het EK indoor in Glasgow ook op die lijst pronkte, om vervolgens alsnog af te zeggen. Opvallend is wel dat haar grote concurrente en titelverdedigster Katarina Johnson-Thompson past voor het EK in zaal. 

Nafi Thiam gaf begin december aan niet te zullen deelnemen aan het EK indoor in het Poolse Torun begin maart. Toch staat de deur voor dat EK nog altijd op een kier, aangezien de naam van de olympische kampioene op de(voorlopige) inschrijvingslijst prijkt. Het hoeft echter niet te betekenen dat Thiam zonder twijfel in Polen aan de start verschijnt van de vijfkamp. Het management van de atlete heeft voorlopig aan de KBAB gevraagd om de uitnodiging niet op te zeggen, aangezien ze zo de kans krijgt om nog van mening te veranderen. Dat meldt Le Soir. Momenteel werkt Thiam een stage af op het eiland Guadeloupe in het gezelschap van Anne Zagré.

Naar de wedstrijdplanning van Thiam is het voorlopig gissen. Een zekerheid volgens haar management lijkt het BK indoor, als er natuurlijk sprake is van een BK in zaal. Over het lot van het BK wordt in principe komende vrijdag beslist tijdens een vergadering van de VAL en LBFA. Het management van Thiam verduidelijkt ook aan Le Soir dat een voorlopige planning op tafel ligt, maar nog bekeken moet worden met trainer Roger Lespagnard. Begin december gaf Lespagnard aan dat zijn poulain zich komende winter zal toeleggen op het explosieve werk, meer bepaald de 60m en 60m horden. Kevin Mayer is de grootste naam bij de mannen op de voorlopige deelnemerslijst voor het EK. Mayer verzekerde zich vorige maand pas van de Spelen in Tokio na een tienkamp op het eiland Réunion.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1351232806853210112