Eline Berings doet er nog zeker een jaar bij als topatlete. Dat maakte de hordeloopster zelf bekend op haar Instagram-account. Berings viert volgend jaar haar 35ste verjaardag, maar blijft zoals gewoonlijk erg strijdvaardig. De Belgische recordhoudster en voormalig Europese kampioen op de 60m horden kwam afgelopen zomer niet in actie. De reden voor die afwezigheid pende ze zelf kort en krachtig neer.

2020 moest het laatste jaar als topatlete voor Eline Berings worden, maar daar besliste het coronavirus anders over. Berings verzekerde zich eerder deze winter nog van het WK indoor in het Chinese Nanjing, één van de eerste kampioenschappen dat ten prooi viel aan de verspreiding van de coronapandemie. Afgelopen zomer kwam de hordeloopster niet in actie, een bewuste keuze zo blijkt nu.

“2020 was zeker niet het jaar dat we vooraf hadden ingebeeld. Plannen veranderden, dromen werden de kop ingedrukt en ons leven veranderde plots grondig. In tegenstelling tot de voorbereiding op de Spelen van Tokio heb ik me deze zomer vooral toegelegd op het meester zijn van mijn discipline. De focus lag op blijvende vooruitgang en passie. Ik ben hard blijven werken, zonder in actie te komen omdat ik me wil voorbereiden op de volgende grote afspraken. Doe ik er nog een jaartje bij? Zeker!”, aldus Berings.

https://www.instagram.com/p/CFcU-3bBFu8/?igshid=14i2mlrf14kj0