De Belgian Tornados zijn er ondanks een Belgisch record niet in geslaagd om een medaille te pakken in de finale van de 4x400m. De Belgen speelden dankzij een sterke start van Alexander Doom meteen mee voor de top vijf. Jonathan Sacoor moest kostbare plaatsen prijsgeven. Dylan Borlée maakte meters en plaatsen goed om broer Kevin op pad te sturen als vierde. Ondanks een waanzinnige slotronde moest Borlée net zoals vijf jaar geleden in Rio genoegen nemen met de ondankbare vierde stek in een BR van 2’57″88.

Alexander Doom vloog als startloper naar 44″9. Jonathan Sacoor klokte vervolgens 44″0. Dylan Borlée liep daarna 44″68 en Kevin Borlée sloot af in 44″18. Het is al voor de derde keer op rij dat de Belgian Tornados op de Spelen vierde eindigen. Zo knap, maar ook o zo zuur.

Het goud ging naar de Verenigde Staten in 2’55″70, Nederland pakte zilver in een stevig NR van 2’57″18.

1 REACTIE

  1. Mijn grootste respect , waardering en dank voor Jacques, Jonathan, Kevin en Dylan Borlee voor de zovele onvergetelijke momenten die zij mij bezorgd hebben in Barcelona, Berlijn (2maal), Londen (2 maal), Praag enz Uitzonderlijke coach, prachtige atleten Monumenten van de Belgische atletiek

Reacties zijn gesloten.