Eliott Crestan kwam afgelopen vrijdag en zondag in actie op zijn geliefde 800m. De Belgische kampioen op de dubbele baanronde deed het tot twee keer toe meer dan degelijk. De komende weken hoopt de derde van het WK voor junioren van 2018 stelselmatig snellere tijden neer te zetten, met een piekmoment op 6 september tijdens de KBC Nacht.

Eliott Crestan begon afgelopen vrijdag in Nijvel aan zijn zomerseizoen. Na een sterk winterseizoen opende de atleet van SMAC met een degelijke 1’47″19. Die chrono kon hij op de Brussels Grand Prix van zondag niet verbeteren, al was hij evenmin ontevreden met 1’47″37. Na een mindere, door blessures geplaagde zomer in 2019 wil de atleet zich maar wat graag bewijzen de komende weken.

“Ik begon toch wel heel ongeduldig te zijn om een borstnummer op te spelden. Het doet deugd om opnieuw in actie te kunnen komen, maar vrijdag had ik ondanks de kleinschaligheid van de wedstrijd bijzonder veel stress. Vorig zomerseizoen viel door blessures grotendeels in het water, waardoor ik me nu des te meer wil bewijzen. Ik sta met veel gretigheid aan de start, zeker na afgelopen winter waarin ik over superbenen beschikte. Vrijdag hoopte ik op een tijd rond 1’48, dus ik hoef zeker niet te klagen met mijn eerste chrono’s”, vertelt Crestan.

Eliott Crestan – Foto: Quinten Lafort

Komend weekend verdedigt de 21-jarige atleet zijn Belgische titel in het Koning Boudewijnstadion. Vervolgens gaat hij op zoek naar enkele wedstrijden in het buitenland om begin september in eigen land hopelijk de kroon op het werk te zetten. Ook zijn PR van 1’46″84 is volgens Crestan aan vernieuwing toe.

“Na het BK bekijk ik de mogelijkheden om eventueel naar het buitenland te trekken indien de coronamaatregelen dat toelaten. Buitenlandse wedstrijden zijn helaas niet echt happig om Belgen te ontvangen gezien onze cijfers. Er volgen ook nog enkele pittige trainingsweken, aangezien mijn piekmoment pas op 6 september in Heusden ligt. Daar wil ik mijn ondertussen twee jaar oud PR aanscherpen. Een chrono van 1’45 zou deze zomer bijzonder mooi zijn”, besluit de beloftevolle 800m-specialist.