De Turk Ramil Guliyev heeft de topfavorieten verrast in de finale van de 200 meter. Hij haalde het nipt voor Wayde Van Niekerk, die op zijn beurt met één duizendste (!) haalde van Jereem Richards.

Vooraf werd een duel verwacht tussen 400 meter-kampioen Wayde Van Niekerk en Isaac Makwala, de snelste man van 2017 over 200 meter maar enkele dagen geleden nog heel ziek. Guliyev kon met een sterk einde de favorieten echter voorblijven en in 20″09 naar zijn eerste wereldtitel snellen. De Turk werd dit seizoen in vijftien (finale)wedstrijden nog niet geklopt, dus zo groot is de verrassing nu ook weer niet.

Van Niekerk pakte zijn tweede medaille. Zijn start was niet geweldig, maar in de rechte lijn maakte hij nog heel wat goed. Hij klokte uiteindelijk 20″11 en was tweede. Omdat de Zuid-Afrikaan eigenlijk 20”106 liep, en Richards uit Trinidad 20″107 noteerde, ging het zilver naar Van Niekerk. Makwala was pas zesde met 20″44.