De Keniaanse afstandsloper Geoffrey Kamworor is tijdens een training in Eldoret aangereden door een motorrijder. Kamworor, de wereldrecordhouder op de halve marathon, liep een breuk aan het scheenbeen en verwondingen aan het hoofd op. Gisteren reageerde de Keniaan via sociale media nog op de annulatie van de marathon van New York, waar hij vorig jaar de beste was.

Geoffrey Kamworor mag gerust één van de beste afstandslopers van het moment genoemd worden. De 27-jarige Keniaan maakte ene Mo Farah het bijzonder lastig tijdens de WK-finale van de 10.000m in 2015. Al is Kamworor vooral een specialist op de weg en in het veld met drie wereldtitels op de halve marathon en twee wereldtitels in het veld. Daarnaast is hij sinds vorig jaar de snelste man op de halve marathon aller tijden met een onwaarschijnlijke 58’01.

Gisteren kende de atleet echter minder geluk tijdens een training in Eldoret. Hij werd namelijk langs achter aangereden door een te snel rijdende motorrijder. Daarbij liep Kamworor verwondingen op aan het hoofd en been. De Keniaan werd vervolgens geopereerd aan een scheerbeenbreuk aan zijn rechterbeen. Een dubbele opdoffer dus, aangezien hij gisteren ook een mogelijke kans op een deelname aan de marathon van New York in rook zag opgaan door de annulatie van het evenement in 2020.