De Wanda Diamond League van Rome zou normaal gezien vandaag plaatsvinden in Napels, maar de coronacrisis dwong de meeting eind maart al tot uitstel. Op 12 mei volgde echter het nieuws dat he Golden Gala Pietro Mennea met 17 september een nieuwe datum kreeg.

Het EK voetbal in het Olympisch stadion in Rome zorgde voor een eenmalige verhuis van de meeting naar Napels, maar door de coronacrisis keert het Golden Gala Pietro Mennea alsnog terug naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Er is namelijk een coronavriendelijke oplossing gevonden dankzij het ‘antieke’ Stadio dei Marmi, de beroemde opwarmingspiste met Romeinse beeldhouwwerken.

5.000 toeschouwers moeten op 17 september in staat zijn om op die bijzondere locatie topatletiek te zien. Het wordt een belangrijke editie, aangezien het 60 jaar geleden zal zijn dat de Olympische Spelen in Rome werden georganiseerd. De Diamond League-meeting zal echter kleinschaliger zijn dan andere jaren, want de het lijkt weinig waarschijnlijk dat atleten uit Afrika, de Verenigde Staten en Azië hun opwachting zullen maken.