Ben Broeders heeft op de Diamond League in Rome zijn eigen BR in het polsstokspringen met vier centimeter aangescherpt tot 5m80. Broeders liet tijdens zijn competitie slechts twee steekjes vallen op 5m60 en 5m80. Indoor was de atleet van DCLA al goed voor een sprong over 5m80, nu is hij ook in openlucht goed voor die hoogte. Dankzij zijn BR in Rome mocht hij voor de vierde keer dit seizoen een tweede plaats in de Diamond League in de wacht slepen. 

Ben Broeders was al de hele zomer op zoek naar die ene uitschieter en heeft die dus nu tijdens zijn voorlaatste wedstrijd te pakken. Op de Diamond League in Rome toonde Broeders zich van zijn sterkste kant door op 5m30 en 5m45 mijlen over de lat te vliegen. Op 5m60 ging de Belgische recordhouder in zijn eerste poging door zijn stok, maar in de tweede poging toonde hij dat er iets speciaals in de maak was. Dat bewees hij met een bijzonder sterke eerste poging op 5m70. De lat ging daardoor naar 5m80, vier centimeter beter dan zijn eigen BR in openlucht. Zijn eerste sprong op die nieuwe recordhoogte klopte niet volledig, maar dat maakte de Leuvenaar méér dan goed met een schitterende tweede poging.

Dankzij het BR mag Broeders voor de vierde keer in 2020 de tweede plaats op een Diamond League bekleden. Dat deed hij eerder al in Monaco, Stockholm, Brussel en nu ook in Rome dus. Later volgt een reactie van de atleet van DCLA. John Ernest Obiena werd derde met dezelfde 5m80. Mondo Duplantis was goed voor de beste prestatie aller tijden in openlucht met 6m15.