De vijfde manche van de Wanda Diamond League zal komende zomer niet doorgaan in Rome. De openingswedstrijd van het EK voetbal gooit roet in het eten van de topatleten en toeschouwers van het Golden Gala Pietro Mennea. Er wordt uitgeweken naar Napels, dat vorige zomer nog de Universiade ontving. Het nieuws werd vrijdag meegedeeld door de Italiaanse atletiekfederatie.

De Diamond League-meeting in Rome, of het Golden Gala Pietro Mennea (de inmiddels overleden olympische 200m-kampioen van 1980), moet wegens het EK voetbal verhuizen naar Napels. De atletiekmeeting vindt op 28 mei plaats, terwijl de openingswedstrijd pas op 12 juni wordt beslecht. De UEFA vraagt echter om het stadion vroeger vrij te houden, waardoor de organisatoren van de Wanda Diamond League een andere oplossing moesten zoeken.

Eerst werd nog gedacht aan Milaan, maar daarvoor zouden te veel werken nodig zijn. Een tweede optie was Napels. Aangezien het Stadio San Paolo pas in 2019 werd gerenoveerd voor de Universiade, leek dat een betere uitwijkoptie voor de vijfde manche van de Diamond League. In het stadion, waar ook voetbalclub SSC Napoli zijn thuiswedstrijden afwerkt, kunnen 55.000 toeschouwers plaatsnemen.